Benefiti čaja od kamilice

Čaj od kamilice se dugi niz godina koristi kao tradicionalni narodni lek za šiprok spektar zdravstvenih problema. Kamilica sadrži flavonoide koji igraju značajnu ulogu u njenom lekovitom dejstvu.

Ona je posebno pogodna za opuštanje, lepši san, poboljšanje raspoloženja ali i smanjenja anksioznosti.

Kamilica ima primenu u narodnoj ali i službenoj medicini jer deluje umirujuće na organizam. Dokazano je da ublažava upale i grčeve a veoma često se koristi i za obloge.  Kamilica se takođe upotrebljava kao blago, prijatno i neškodljivo sredstvo protiv upala kože i sluzokože, pri lečenju rana, čireva, opekotina i slično. To je jedino sredstvo koje se u određenoj količini može davati i novorođenčadi. Takođe, etarsko ulje se primenjuje u kozmetici i za industrijsku proizvodnju preparata široke potrošnje. U obliku čaja interno se daje kod raznih stomačnih tegoba a spolja služi za ispiranje ili inhaliranje kod oboljenja sluznice nosa i grla, očiju kao i za sve osetljive organe.

U farmaceutskoj industriji izrađuje se veliki broj gotovih lekovitih, higijenskih i kozmetičkih preparata na bazi kamilice, za eksternu i internu upotrebu.

Naša paleta proizvoda obuhvata:

  • Čaj od kamilice u rinfuzi i
  • Čaj od kamilice u filter vrećicama

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Zanimljivosti o čaju

Ledeni čaj na naš način