Pet najlepših jesenjih ukusa čaja

Dolaskom jeseni suočavamo se i sa nekim sezonskim promenama i navikama karakterističnim za ovo godišnje doba. Iako je prirodno razmišljati o proleću kao periodu godine kada najčešće sprovodimo radikalne promene u životu, postoji i nekoliko veoma dobrih razloga zašto je baš jesen najbolje vreme za velike promene.

  • Više vremena za sebe

Činjenica je da dan ne možemo učiniti dužim ali kako se tempo života usporava, najviše vremena za sebe imamo noću. Zašto ne iskoristiti ovo vreme za razmišljanje, šta je ono što želite da promenite? Bilo da je u pitanju nova karijera, veština ili novi hobi. Jesen je savršeno vreme da se upustite u nešto što volite, izazovete sebe da postanete produktivniji i promenite svoj život na bolje.

  • Razmislite o prošlosti i planirajte budućnost

Baš kao što priroda prati neki sezonski ciklus i mi se suočavamo sa stalnim promenama. Izaberite jedan kišni dan da razmislite o poslednjih nekoliko meseci. Sumirajte postignuto i razmislite o svojim životnim ciljevima i prioritetima za naredni period.

  • Počnite sada i budite spremni do proleća

Hladnije večeri su idealne za učenje pa sve što vam treba je laptop i šolja toplog čaja ako učite onlajn. Završite neki kurs, naučite nešto novo i stvorite sebi odskočnu dasku za sledeću godinu.

Predlažemo vam pet jesenjih ukusa za koje verujemo da će vam biti dodatna inspiracija u trenutcima koje ćete posvetiti sebi. Kako su opalo lišće i miris cimeta glavne asocijacije na jesen, odabrali smo čajeve koji i mirišu na ovo magično godišnje doba.

Jabuka sa cimetom – toplina doma u izvrsnoj mešavini ploda divlje jabuke i cimeta

Crvena pomorandža sa đumbirom – čaj koji je jednostavno drugačiji i navodi vas da proživite pravu avanturu uz šoljicu čaja

Divlja trešnja sa vanilom i cimetom – kombinacija ukusa koja vas ne ostavlja ravnodušnim

Rooibos Safari – kombinacija cimeta, narandže i crvenog afričkog grma vas vodi na safari u daleku Afriku

Šljiva sa rumom i cimetom – čaj koji budi sva čula i teško ga je dočarati rečima

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Farbanje uskršnjih jaja čajem